玄彬張東健老友合體首度出席公開活動 合演韓國1.2億年度鉅製《屍殺帝國》 - K-Star HK

Breaking

K-Star HK - 香港韓娛媒體 / KPOP Media From HK .

29.9.18

玄彬張東健老友合體首度出席公開活動 合演韓國1.2億年度鉅製《屍殺帝國》

韓國人氣型男玄彬、張東健主演嘅新片《屍殺帝國》11月1日上映,兩大男主角早上率領李善彬、金義聖等主要演員出席發佈會,正式啟動電影連串宣傳。


萬眾期待的《屍》片承接同一出品公司賣座韓片《屍殺列車》的氣勢,今回更大製作,耗資接近1.2億港元(約170億韓圜)製作費,講述玄彬飾演的王子為保衛帝國打喪屍,遭受張東健飾演的大臣連番阻撓,二人角色對立, 除了挑戰打戲,更要大鬥演技。

張東健珍惜第一次合作 玄彬不停嗌攰引得全場大笑
玄彬、張東健二人雖然從未合作,私底下卻是人所共知的好朋友。難怪張東健直言:「今次好大程度因為玄彬而接拍《屍殺帝國》,好珍惜一齊合作係一個好好嘅機會。雖然片中我哋兩人嘅角色係對立,但因為兩人關係太親近,所以拍攝時氣氛都好愉快。今次仲要係我第一次拍攝古裝電影,特別難忘。

本身就係老友,但工作上就係首次合作,張東健喺會上都笑言:「接拍《屍殺帝國》嘅大部分原因係因為玄彬,今次能夠合作係一個好好嘅機會。就算我哋喺戲入面嚴重對立,都冇影響片場氣氛,拍攝過程一樣咁開心。」而玄彬就非常精靈,發佈會上幽默地住大吐苦水,坦承動作場面絕不容易:「拍攝動作場面相當疲累,今次仲要唔係打人,係打無限量嘅喪屍,打到停唔到,只能話非常之攰。


片名:帝國
上映日期:2018-11-1
導演:金成勳
演員:《晚秋》韓國鉅星 玄彬 Hyun Bin、《太極旗飄揚》韓國青龍影帝 張東建
級別︰TBC
片長︰127 分鐘
類型︰劇情、驚悚 

故事梗概 
朝鮮時期,瘟疫橫行。謠言滿天飛,一群非人又非畜的喪猖獗,就像猛獸般吞噬人類。

經歷了清朝時代十多年被捉拿為人質之後,朝鮮王子(玄彬 飾)決定英勇救國,拼盡力氣拯救朝鮮,帶兵努力鏟除喪奮不顧身展開戰鬥。

另一方面,夢想改革朝鮮而握有兵權的判事(張東健 飾)試圖進行改革朝廷重臣。二人立場極端,連場對決誓不可擋⋯⋯

No comments:

Post a Comment